Ja till prickning av grågåsägg

Lomma (JJ) Lomma kommun har fått tillstånd av länsstyrelsen i Skåne att pricka grågåsägg . Med nål prickas gässens ägg längs dammarnas stränder.

– Inga andra metoder fungerar, säger Lennart Persson, ansvarig för skyddsjakten på kommunal mark. Länsstyrelsens tillstånd gäller i fem år.

Av beslutet framgår att åtgärden får användas ”endast i direkta undantagsfall”. Tillståndet från länsstyrelsen gäller naturreservaten Östra dammen och Slättängsdammarna med angränsande områden och dammarna strax söder om Höjeågatan och  Havsblicksdammarna.

Bara ägg i bon längs dammarnas stränder får prickas, uppger Sydsvenskan.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser