Ja till jakt med rörlig belysning

Halmstad (JJ) Länsstyrelsen i Halland har tillstyrkt en ansökan från en jägare om att få använda rörlig belysning vid jakt på vildsvin, Totalt tre jägare i länet har tillstånd.

Vildsvinen har orsakat skador på framför allt potatis och spannmål och har under de senaste åren blivit mer aktiva nattetid. Skyddsjakt i gryning och skymning är därför inte längre tillräckligt, enligt jägarens ansökan.

Tillståndet gäller fram till mitten på september i år och i slutet av perioden vill länsstyrelsen veta hur många vildsvin som har skjutits.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser