Ja till fågeljakt från bil

Ängelholm (JJ) Ängelholms kommun har fått tillstånd av länsstyrelsen i Skåne att skjuta fåglar med hjälp av motorfordon. Tillståndet gäller råka, kråka, kaja, skata, fiskmås och stadsduva och högst 50 fåglar av varje art per år.

Länsstyrelsens beslut handlar om ett förnyat tillstånd på tre år som gäller nio utvalda skyddsjägare som får skjuta fåglarna under den allmänna jakttiden.

Kommunen hade även sökt tillstånd för jakt på gråtrut men här blev det avslag. Enligt länsstyrelsens beslut kan jakt ej medges på arten gråtrut eftersom det handlar om en rödlistad, nära hotad art, skriver Nordvästra Skånes Tidningar.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser