Ja till blykulor

Karlstad (JJ) Socialdemokraterna i Värmland säger nej till förbud mot bly i ammunition.

Sossarna i Värmland anser att blyammunition är bättre av djurskyddsskäl. Dessutom menar man att det skulle kunna komma en stor mängd vapen i fel händer om många jägare tvingades byta vapen på grund av ett blyförbud.
– Vi vill att blyhagel ska få användas vid jakt i skogsmark samt att bly fortsatt får användas vid all jakt- och övningsskytte med kulvapen, skriver man i ett uttalande från distriktskongressen.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser