Izac bästa basset

VITTSJÖ (JJ) Izac, sju år, ägare Per-Ola Hedlund, Torsby, segrade när drev SM för bassethundar avgjordes i markerna kring Vittsjö.

Kärråsens Izac är en Petit Basset Griffon som hann med tre drev på den totala tävlingstiden på fem timmar. Isac har tidigare vunnit Basset SM 2008 och 2006 blev han trea.

1 kommentar

 • bra hund
  Ja Izac är helt klart en mycket bra rådjurshund.
  Jag tycker faktiskt Petit Basset Griffon är en de allra bästa hundarna på att driva rådjur. För det mesta inga långdrivare som drever ofta är.
  Jag har jagat med många olika hundraser men ger Petit klart högsta betyget.
  Själv är jag dock mer intresserad av stövarjakt på räv och hare.
  Tyvärr allt för svårt med drivande hund på grund av de stora vargproblemet.
  Ser fram mot vargjakten i januari..

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser