IWA-mässan – Tredje och sista rapporten

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör har under tre dagar besökt IWA-mässan i Nürnberg, Tyskland, där det senaste inom jaktutrustning presenteras. Här kommer sista rapporten.

Sako trummar på och skapelserna Sako 85 Carbon Wolf samt Sako 85 Black Wolf torde egga inte bara de redan frälsta Sakofantasterna.

Som ni säkert förstår så är IWA-mässan gigantisk. Det är ett tiotal mässhallar proppade med grejer, med cirka 1500 utställare som som visar upp sina produkter.

Det är omöjligt att hinna se allt, dessutom är det mycket grejer och märken som aldrig kommer till Sverige. Dels för att ingen tar in dem i sitt sortiment här och i andra fall för att vi inom landet redan har fullgoda varor av liknande slag.

Kläder finns i en uppsjö, märken man aldrig hört om som är stora på kontinenten. Jaktkläder är svårt för handlare att hålla på med och de befintliga aktörerna gör det redan bra. Men visst kommer vi i tidningen belysa klädnyheterna under året.

En trend som varat i några år är rakrepetergevär och de finns i diverse utföranden, och även här är det många fabrikat som aldrig hamnar i Sverige eftersom tillverkarna inte hittar någon svensk agent. Jag har säkert sett uppåt tio olika studsare med rakrepetering i någon form.

Rakrepetering är verkligen på tapeten, trots fina gevär kommer få av dem in till Sverige.

Tack för att ni hängt med och ni som hört av er på sociala medier och via mail kommer få svar om ni inte redan fått det.

Ni andra får hålla ögonen öppna i tidningen då vi löpande fyller upp utrustningssidorna med IWA-nyheter. Har ni frågor eller önskemål om något så maila mig då på tommy.ostlund@jaktjournalen.se

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser