Interjakt Östersund öppnar butik i Sollefteå

Östersund (JJ) Bolaget Scandinavian Hunting & Outdoor AB, ägare till Interjaktbutiken i Östersund, tar nu över jaktbutiken i Sollefteå. Interjakt Sollefteå blir det nya namnet och man räknar med att öppna lagom till fiskesäsongen i april. Nytt blir också att man kommer att satsa på både jakt och fiske.

– Med två jakt- och fiskebutiker på relativt nära avstånd kan vi öka båda servicen och utbudet för våra kunder, säger Kevin Kirk, vd Scandinavian Hunting & Outdoor AB.

– Vi ser flera synergieffekter och samordningsfördelar med att driva två butiker i regionen. Bolaget kommer att ha sitt säte i Sollefteå, säger Kevin Kirk.

Den närmaste tiden blir det fullt fokus på att utveckla den tidigare jaktbutikens lokaler plus att man har stora ambitioner att ytterligare stärka lokala samarbeten.

– Precis som i Östersund kommer vi att satsa på jakt, skytte och fiske. Ångermanälven i Sollefteå är ett av Sveriges bästa laxfiskevatten och hit kommer fiskare från när och fjärran. Självklart ska vi erbjuda fiskeutrustning av hög kvalitet. Samtidigt kommer vi att kunna öka utbudet av jaktrelaterad utrustning jämfört med tidigare, säger Kevin Kirk.

Hunting & Outdoor AB, med delägarna Kevin Kirk, Ulf Nilsson och Terje Fagervold, öppnade Interjaktbutiken i Östersund i maj förra året, en butik som redan har blivit mycket uppskattad av kunderna.

– Vårt koncept i Östersund har varit framgångsrikt och vi tror att det kommer att fungera utmärkt även i Sollefteå där intresset för friluftsliv är stort, säger Kevin Kirk.

Från Interjakt välkomnar man att det blir Hunting & Outdoor AB som nu tar över i Sollefteå.

– Östersundsbutiken har snabbt blivit framgångsrik. Bolaget är resursstarkt och har stor branschkunskap, säger Jonas Ås, ordförande i Interjaktkedjan, som nu har 23 butiker i Sverige och Norge.

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser