Interjakt Östersund öppnar butik i Sollefteå

Östersund (JJ) Bolaget Scandinavian Hunting & Outdoor AB, ägare till Interjaktbutiken i Östersund, tar nu över jaktbutiken i Sollefteå. Interjakt Sollefteå blir det nya namnet och man räknar med att öppna lagom till fiskesäsongen i april. Nytt blir också att man kommer att satsa på både jakt och fiske.

– Med två jakt- och fiskebutiker på relativt nära avstånd kan vi öka båda servicen och utbudet för våra kunder, säger Kevin Kirk, vd Scandinavian Hunting & Outdoor AB.

– Vi ser flera synergieffekter och samordningsfördelar med att driva två butiker i regionen. Bolaget kommer att ha sitt säte i Sollefteå, säger Kevin Kirk.

Den närmaste tiden blir det fullt fokus på att utveckla den tidigare jaktbutikens lokaler plus att man har stora ambitioner att ytterligare stärka lokala samarbeten.

– Precis som i Östersund kommer vi att satsa på jakt, skytte och fiske. Ångermanälven i Sollefteå är ett av Sveriges bästa laxfiskevatten och hit kommer fiskare från när och fjärran. Självklart ska vi erbjuda fiskeutrustning av hög kvalitet. Samtidigt kommer vi att kunna öka utbudet av jaktrelaterad utrustning jämfört med tidigare, säger Kevin Kirk.

Hunting & Outdoor AB, med delägarna Kevin Kirk, Ulf Nilsson och Terje Fagervold, öppnade Interjaktbutiken i Östersund i maj förra året, en butik som redan har blivit mycket uppskattad av kunderna.

– Vårt koncept i Östersund har varit framgångsrikt och vi tror att det kommer att fungera utmärkt även i Sollefteå där intresset för friluftsliv är stort, säger Kevin Kirk.

Från Interjakt välkomnar man att det blir Hunting & Outdoor AB som nu tar över i Sollefteå.

– Östersundsbutiken har snabbt blivit framgångsrik. Bolaget är resursstarkt och har stor branschkunskap, säger Jonas Ås, ordförande i Interjaktkedjan, som nu har 23 butiker i Sverige och Norge.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser