Interjakt expanderar i väster

Norge (JJ) Interjakt bekräftar idag att kedjan öppnar en butik i grannlandet Norge. Butiken kommer vara placerad i Bjørkelangen och är ett övertagande av Nor Team Engros AS.

– Detta är fantastiskt kul. Att vara del av en kedja är idag ett måste för att nå framgång. Ensam är inte stark, och att få vara med från starten i Norge och där se möjligheterna, gör mig ännu mera entusiastisk,
säger Henrik Dedorsson som är ny tillträdande butikschef.

Övertagandet är ett gränsöverskridande samarbete mellan Capreolus Jakt AB, Mi-Lo-Invest AS och Henrik Dedorsson kommer vara ansvarig i butiken. Butiken kommer att hålla ett sortiment inom jakt, fiske, vildmark och hund. I detta ingår även försäljning av vapen och ammunition.

Owe Selin som är Interjakts marknadsstrateg är mycket förhoppningsfull och ser detta som ett
stort genombrott för kedjan.

– Norge har länge varit en stor marknad där vi ser möjligheterna att växa. Idag har vi 20 butiker
som är placerade runt om i Sverige, vi har nu målet att se samma utbredning i Norge inom en
snar framtid, säger Owe.

AKTUELLT

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser