Inskränkta skyttetider

Hässleholm (JJ) Jaktskyttebanan utanför Stoby har under flera år utsatts för kritik. Boende i närheten tycker smällarna från banan är störande och nu görs inskränkningar i banans öppettider.

Sedan sommaren 2010 har klagomål från boende i närheten av jaktskyttebanan förekommit. Nu har miljönämnden i Hässleholm beslutat införa försiktighetsåtgärder. Under fredagar och söndagar kommer skytte inte vara tillåtet alls på banan. Under juli månad kommer inte heller lördagar få nyttjas till skytteträning på banan.

– Många Stobybor vill se ännu starkare begränsningar, medan skytteklubben vill ha så mycket skjuttid som möjligt. Det vi har gjort är att snegla på andra rättsfall med ambitionen att hitta en rimlig nivå, säger Miljöchef Sven-Inge Nilsson till Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser