Inskränkta skyttetider

Hässleholm (JJ) Jaktskyttebanan utanför Stoby har under flera år utsatts för kritik. Boende i närheten tycker smällarna från banan är störande och nu görs inskränkningar i banans öppettider.

Sedan sommaren 2010 har klagomål från boende i närheten av jaktskyttebanan förekommit. Nu har miljönämnden i Hässleholm beslutat införa försiktighetsåtgärder. Under fredagar och söndagar kommer skytte inte vara tillåtet alls på banan. Under juli månad kommer inte heller lördagar få nyttjas till skytteträning på banan.

– Många Stobybor vill se ännu starkare begränsningar, medan skytteklubben vill ha så mycket skjuttid som möjligt. Det vi har gjort är att snegla på andra rättsfall med ambitionen att hitta en rimlig nivå, säger Miljöchef Sven-Inge Nilsson till Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser