Inget mutåtal efter Holmens jakter

Norrköping (JJ) Mututredningen kring Holmenkoncernens representationsjakter, där bland annat förre finansministern Anders Borg och finansmannen Fredrik Lundberg var misstänkta, läggs ner.

Det handlar om jakt i skogsbolaget Holmens regi. Anders Borg betalade själv, när han var finansminister ett mycket lägre pris än marknadsvärdet, för att vara med på jakten.

Enligt chefsåklagaren Alf Johansson kan man inte bevisa att förmånerna var olämpliga och därmed kan man inte styrka brott.

– Det är givetvis mycket positivt att förundersökningen läggs ned. Vi lägger nu det här bakom oss och blickar med tillförsikt framåt, säger Henrik Sjölund, koncernchef i Holmen, till P4 Östergötland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser