Inget mutåtal efter Holmens jakter

Norrköping (JJ) Mututredningen kring Holmenkoncernens representationsjakter, där bland annat förre finansministern Anders Borg och finansmannen Fredrik Lundberg var misstänkta, läggs ner.

Det handlar om jakt i skogsbolaget Holmens regi. Anders Borg betalade själv, när han var finansminister ett mycket lägre pris än marknadsvärdet, för att vara med på jakten.

Enligt chefsåklagaren Alf Johansson kan man inte bevisa att förmånerna var olämpliga och därmed kan man inte styrka brott.

– Det är givetvis mycket positivt att förundersökningen läggs ned. Vi lägger nu det här bakom oss och blickar med tillförsikt framåt, säger Henrik Sjölund, koncernchef i Holmen, till P4 Östergötland.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser