Inget lagbrott med omärkt svinfälla

LUND(JJ). En vildsvinsfälla av godkänd typ placerades ut i Skrylleskogen, däremot var den inte märkt med adress eller telefonnummer till ägaren. Och märkning av fällan är något som krävs enligt Naturvårdsverkets regler. Trots detta verkar det inte bryta mot jaktlagen om fällan inte är märkt.

Nu har en polisman skrivit ett brev till justitiedepartementet och vill uppmärksamma justitieminister Beatrice Ask, M, på en lucka i lagen då det inte verkar bryta mot lagen att inte märka en fälla. Detta faktum var något som tvingade polismannen att lägga ned förundersökningen i det aktuella fallet.
Det här rapporterar Sydsvenskan.  

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser