Inget lagbrott med omärkt svinfälla

LUND(JJ). En vildsvinsfälla av godkänd typ placerades ut i Skrylleskogen, däremot var den inte märkt med adress eller telefonnummer till ägaren. Och märkning av fällan är något som krävs enligt Naturvårdsverkets regler. Trots detta verkar det inte bryta mot jaktlagen om fällan inte är märkt.

Nu har en polisman skrivit ett brev till justitiedepartementet och vill uppmärksamma justitieminister Beatrice Ask, M, på en lucka i lagen då det inte verkar bryta mot lagen att inte märka en fälla. Detta faktum var något som tvingade polismannen att lägga ned förundersökningen i det aktuella fallet.
Det här rapporterar Sydsvenskan.  

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser