Inget jaktbrott vid vargjakten!

Polis och åklagare har lagt ned utredningen om jaktbrott i samband med överskjutningen av varg i Dalarna.

Undersökningen om jaktbrott i samband med att den tionde vargen i Dalarna sköts läggs nu ned. Nio vargar var tilldelade, men på kort stund sköts flera vargar, och en varg för mycket fälldes.

Händelsen polisanmäldes, men man har nu fått klarhet i händelseförloppet och lagt ned utredningen, efter samråd med åklagare.

Jägarna som låg bakom den tionde vargen hade följt reglerna som bland annat föreskrev att en kontroll skulle göras varje timme. Detta gjordes men då flera vargar sköts under kort tid blev överskjutningen ett faktum.

Naturvårdsverket kommer nu med stor sannolikhet att se över regelsystemet till nästa års vargjakt.

Även en polisanmälan om artskyddsbrott är gjord. Även här har man inte kunnat konstatera något brott, utan utredningen läggs ned.

7 kommentarer

 • Gääsp
  Var det någon som trodde något annat? Ännu en motgång för den minoritet som kritiserar en framgångsrik och väl utförd vargjakt.

 • Ojojoj!
  Å du Leif är väl helt skruppelfri va? Dina skott sitter väl ALLA i 5-ettan????

 • Jag hoppas…
  …att ni, som de viltvårdande jägare ni är, även kommer att vara lika nöjda om man flyttar in rysk varg för att stärka den svenska vargstammen genetiskt sett?
  Annars kan ni sluta snacka om jakt som viltvård över huvud taget.

 • Sorken
  Vad skulle man annars stärka stammen genetiskt med? Ryska lämlar?
  Jag tror inte att jag förstår frågan?

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser