Inget hopp för fjälljägare

Stockholm (JJ) Statsminister Fredrik Reinfeldt gav inte fjälljägarna något större hopp om förändringar av reglerna för jakten på statens marker.

Under en utfrågning i riksdagen hävdade Reinfeldt att han inte ville veta av att någon begränsad grupp skulle ges ensamrätt före någon annan. Han sa även att han hade det största förtroende för jägarna som han funnit vara mycket ansvarsfulla och att hans uppfattning var att även utländska jägare är ansvarsfulla.Reinfeldt menade även att när Sverige upplåter jaktmöjligheter till andra EU-länders jägare så kommer det innebära möjligheter för svenska jägare att enklare komma över jakt i utlandet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser