Inget förbud mot blyammunition

Stockholm (JJ) Regeringen river upp beslutet om att totalförbjuda bly i ammunition som den förra regeringen tog 2002 och som skulle ha trätt i kraft den 1 januari 2008.

Elisabet Falemo, statssekreterare på miljödepartementet, säger att förbudet dras tillbaka eftersom det inte finns några alternativ till blyets jaktegenskaper ur ett djurskyddsperspektiv.
Blyammunition kommer även i fortsättningen vara förbjudet vid lerduveskytte och jakt i våtmarker. Ett tidigare förbud mot blyhagel vid jakt på öppet hav ändras till att bara gälla grunt vatten.
Ändringen träder i kraft vid ett regeringsbeslut i höst.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser