Inget brott bakom död varg

En död varg som hittades fastfrusen på sjön Vinterisen fick polisen att omedelbart misstänka ett grovt jaktbrott. Förundersökningen har nu lagts ned eftersom vargen förmodligen drunknade.

Vargen som hittades fastfrusen på isen i början av april hade skottskador på två ben. Misstankarna om jaktbrott spreds därför omedelbart av polisen som började utreda fallet.
Obduktionen vid Statens Veterinärmedicinska anstalt visade att skadorna var gamla och inte hade med vargens död att göra.
Kammaråklagare Susanne Widlund har därför lagt ned förundersökningen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser