Inget beslut om vargrevir i Småland

Viltförvaltningsdelegationen i Kronobergs län vill ännu inte besluta kring framtida vargföryngringar i länet. Foto: Naturvårdsverket. Kungsbacka (JJ) Viltförvaltningsdelegationen i Kronobergs län återremitterar ärendet kring framtida vargföryngringar i södra Sverige.

Viltförvaltningsdelegationen i länet kunde inte enas i frågan och en majoritet av delegaterna röstade därför för att vänta med ett beslut om framtida mål för vargen i södra Sverige. 

– Vi måste ha en fungerande vargförvaltning innan vi kan besluta om föryngringsområden, säger Monica Haider (S), som är med i delegationen till Smålandsposten.

I rådande stund finns ett förslag om att Kronobergs län tillsammans med angränsande län ska ha minst ett revir med föryngring, vilket innebär cirka tio vargar. Detta är dock bara i startfasen tills dess miniminivån med tre vargrevir i södra Sverige uppnåtts.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser