Inget beslut om vargrevir i Småland

Viltförvaltningsdelegationen i Kronobergs län vill ännu inte besluta kring framtida vargföryngringar i länet. Foto: Naturvårdsverket. Kungsbacka (JJ) Viltförvaltningsdelegationen i Kronobergs län återremitterar ärendet kring framtida vargföryngringar i södra Sverige.

Viltförvaltningsdelegationen i länet kunde inte enas i frågan och en majoritet av delegaterna röstade därför för att vänta med ett beslut om framtida mål för vargen i södra Sverige. 

– Vi måste ha en fungerande vargförvaltning innan vi kan besluta om föryngringsområden, säger Monica Haider (S), som är med i delegationen till Smålandsposten.

I rådande stund finns ett förslag om att Kronobergs län tillsammans med angränsande län ska ha minst ett revir med föryngring, vilket innebär cirka tio vargar. Detta är dock bara i startfasen tills dess miniminivån med tre vargrevir i södra Sverige uppnåtts.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser