Inget åtal mot vargskytt

Sundsvall (JJ) Det blir inget åtal mot den finske toppmilitär som förra hösten sköt en varg för att freda sin hund. Kammaråklagare Christer B Jarlås har beslutat att ställa in rättegången.

Enligt Jarlås blir det svårt att nå en fällande dom sedan regeringen ändrat bestämmelserna om skyddsjakt i jaktförordningen.
Rättegången skulle ha hållits en vecka innan lagändringen träder i kraft.Överåklagare Sven-Erik Ahlhem har dock beslutat att granska fallet eftersom han är kritisk till lagändringen som enligt honom ger mycket litet skydd till rovdjuren.
De rovdjurs om berörs av lagändringen är varg, björn, lo och järv. Den nya lagen gäller från den första maj och under en försöksperiod på två år

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser