Inget åtal mot vargskytt

Sundsvall (JJ) Det blir inget åtal mot den finske toppmilitär som förra hösten sköt en varg för att freda sin hund. Kammaråklagare Christer B Jarlås har beslutat att ställa in rättegången.

Enligt Jarlås blir det svårt att nå en fällande dom sedan regeringen ändrat bestämmelserna om skyddsjakt i jaktförordningen.
Rättegången skulle ha hållits en vecka innan lagändringen träder i kraft.Överåklagare Sven-Erik Ahlhem har dock beslutat att granska fallet eftersom han är kritisk till lagändringen som enligt honom ger mycket litet skydd till rovdjuren.
De rovdjurs om berörs av lagändringen är varg, björn, lo och järv. Den nya lagen gäller från den första maj och under en försöksperiod på två år

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser