Inget åtal mot 82-årig lodjursskytt

Kolsva (JJ) Det var i mars som 82-åringen sköt ett lodjur under en organiserad lodjursjakt väster om Kolsva. Mannen hade dock inte anmält sig som lodjursjägare till Naturvårdsverkets register, varpå Länsstyrelsen i Västmanland anmälde 82-åringen för grovt jaktbrott.

Polisen har lagt ned förundersökningen mot den 82-årige lodjursjägaren. (Foto:iStock)

Enligt polis och åklagare kan brottet inte styrkas. Mannen kommer därför att få tillbaka både skinnet och skallen som togs i beslag under utredningstiden.

Enligt sajten Svensk Jakt kom polisen fram till att det här inte var tillräckligt grovt för att leda till åtal.

– De har lagt ner förundersökningen, säger Jan ”Dylta-Janne” Gustafsson, som var jaktledare under den aktuella jakten, till Svensk Jakt.

Jan Gustafsson berättar för Magazin 24 att den 82-årige mannen blev glad och lättad när beskedet kom.

0 kommentarer

AKTUELLT

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.

Annonser