Inget åtal mot 82-årig lodjursskytt

Kolsva (JJ) Det var i mars som 82-åringen sköt ett lodjur under en organiserad lodjursjakt väster om Kolsva. Mannen hade dock inte anmält sig som lodjursjägare till Naturvårdsverkets register, varpå Länsstyrelsen i Västmanland anmälde 82-åringen för grovt jaktbrott.

Polisen har lagt ned förundersökningen mot den 82-årige lodjursjägaren. (Foto:iStock)

Enligt polis och åklagare kan brottet inte styrkas. Mannen kommer därför att få tillbaka både skinnet och skallen som togs i beslag under utredningstiden.

Enligt sajten Svensk Jakt kom polisen fram till att det här inte var tillräckligt grovt för att leda till åtal.

– De har lagt ner förundersökningen, säger Jan ”Dylta-Janne” Gustafsson, som var jaktledare under den aktuella jakten, till Svensk Jakt.

Jan Gustafsson berättar för Magazin 24 att den 82-årige mannen blev glad och lättad när beskedet kom.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser