Inget åtal för Pessinkivargen

Pajala (JJ) Det blir inget åtal mot dem som misstänks för att ha dödat en varg i Pessinkiområdet i trakterna av Pajala förra vintern.

Åklagaren kunde inte binda någon av de misstänkta vid brottet. Beslutet om att inte väcka åtal kom efter att Statens Kriminaltekniska Laboratorium varken hittat vargblod eller hår på kläder eller skoterkälkar.
Någon död varg har inte heller påträffats i området. Av de fyra misstänkta är en fortfarande misstänkt för jaktbrott eftersom han transporterade ett klass ett vapen på skotern utan att ha ett giltigt tillstånd.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser