Ingen vargjakt i Sjösveden

Bollnäs (JJ) I slutet av förra året dödades under en dryg månad tre hundar av vargar i närheten av Sjösvedenreviret. Trots det har länsstyrelsen i Gävleborg avslagit två ansökningar om skyddsjakt.

– Utifrån vargars normala beteende kan man säga att det inte går att undvika att någon enstaka hund kan råka illa ut, säger Joel Isensköld, som är chef på länsstyrelsens natur- och viltenhet.

– I två av fallen har angreppen inträffat i revirets ytterkant och det är stor sannolikhet att det är vargar från angränsande revir (Björnåsenreviret eller Lingboreviret) som ligger bakom angreppen, säger Joel Isensköld, till tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser