Ingen varg påträffad i helgen

Björbo (JJ) En varg är kvar att skjuta av årets licenstilldelning men i helgen tvingades jägarna vid Orsenreviret att ge upp på grund av brist på spårsnö.

Tanken var att den varg som återstår på licensen för årets vargjakt skulle fällas. Jägarna samlades för att ringa in den i det område den antas befinna sig, mellan Björbo, Nås och Lindesnäs.

Det är en tik som är kvar av årets tilldelning och det handlar om den sista i reviret som jägarna försöker hitta och skjuta. Länsstyrelsen har beslutat att reviret ska tömmas helt på varg, eftersom allt tyder på att det finns inavel i de djur som ingår i reviret.

Jägarna har på sig fram tills den 15 februari att genomföra jakten, rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser