Ingen skyddsjakt på varg i Ludvika kommun

Dalarna(JJ) Länsstyrelsen Dalarna avslår en ansökning om skyddsjakt på varg i Ludvika kommun. Ansökningen gäller de vargar som uppehållit sig i anslutning till Saxdalen, Blötberget, Gonäs och Grängesberg.

En tidigare skyddsjaktsansökning på samma vargar beviljades av länsstyrelsen, men beslutet ändrades av Naturvårdsverket efter att det överklagats. I den nya ansökningen framgår inga uppgifter som tyder på att vargarna har förändrat sitt beteende, enligt länsstyrlsen.

Därför gör länsstyrelsen bedömningen att förhållandena i området inte har ändrats sedan Naturvårdsverkets beslut och avslår skyddsjaktsansökningen.
Länsstyrelsen följer dock fortlöpande situationen och vidtar åtgärder om det krävs.
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser