Ingen skyddsjakt på varg i Åmot

OCKELBO(JJ). Länsstyrelsen beslutade i går att avslå en ansökan om skyddsjakt på en varg i Åmot. Det var en privatperson som skickat in ansökan då en varg setts i området flera gånger och dessutom har flera katter försvunnit.

Flera boende i området känner sig otrygga på grund av vargen. Men länsstyrelsen menar att det inte finns stöd i lagstiftningen för att bevilja skyddsjakt på vargen. Dessutom pekar man på att det inte gjorts försök med andra åtgärder för att få bort vargen från området.
 
Länsstyrelsen ska kontrollera området med hund för att se att det inte finns något kadaver, eller något annat, i skogen som lockar dit vargen.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser