Ingen skyddsjakt på varg – avslag för tredje gången

Malmö (JJ) LRF Skåne har för tredje gången fått avslag på sin skyddsjaktsansökan på den varg som rivit tamdjur i Vittsjötrakten.

LRF Skåne kom i fredags in med en begäran om skyddsjakt på en varg i Vittsjötrakten i norra Skåne. Det är den tredje begäran om skyddsjakt i samma ärende.

Länsstyrelsen Skåne har idag efter en samlad bedömning kommit  fram till att samtliga kriterier för att bevilja skyddsjakt ännu inte är uppfyllda och att ansökan ska avslås.

Länsstyrelsen kommer dock att ompröva sitt beslut om ytterligare angrepp sker i området.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser