Ingen skyddsjakt på närgången Linghedvarg

Kungsbacka (JJ) Länsstyrelsen i Dalarnas län har beslutat att inte tillåta skyddsjakt på varg i Linghed i Falu kommun.

Skyddsjaktsansökningen gällde en varg med närgånget beteende kring bebyggelse i Linghed. Inga angrepp har skett, och Länsstyrelsen Dalarna anser inte att de rapporter som kommit in tyder på att vargen har uppträtt aggressivt.

Ytterligare förebyggande åtgärder för att få vargen att sluta uppehålla sig i området kring bebyggelse bör först utvärderas innan skyddsjakt kan övervägas. Detta rapporterar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser