Ingen skyddsjakt på närgången Linghedvarg

Kungsbacka (JJ) Länsstyrelsen i Dalarnas län har beslutat att inte tillåta skyddsjakt på varg i Linghed i Falu kommun.

Skyddsjaktsansökningen gällde en varg med närgånget beteende kring bebyggelse i Linghed. Inga angrepp har skett, och Länsstyrelsen Dalarna anser inte att de rapporter som kommit in tyder på att vargen har uppträtt aggressivt.

Ytterligare förebyggande åtgärder för att få vargen att sluta uppehålla sig i området kring bebyggelse bör först utvärderas innan skyddsjakt kan övervägas. Detta rapporterar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser