Ingen skyddsjakt på närgångna vargar

Arvika (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län meddelar nu att de inte beviljar ansökan om skyddsjakt på närgångna vargar i Glaskogenreviret.

Under hösten och vintern har flera boende i Glaskogenreviret utanför Arvika upplevt vargarna där som närgångna och respektlösa. I februari lämnades därför en ansökan om skyddsjakt in till länsstyrelsen.

Myndigheten höll också ett informationsmöte om vargarna i början av mars för allmänheten. Drabbade människor i området berättade då om sin oro för naturbevakare och rovdjurshandläggare.

I dagsläget finner inte länsstyrelsen några skäl till en skyddsjakt i förebyggande syfte, men enligt Nya Wermlands tidningen håller myndigheten dörren öppen om det skulle dyka upp ny information som kan ha betydelse.

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser