Ingen skyddsjakt på haltande varg

Örebro(JJ) Det blir ingen skyddsjakt på en varg, som misstänks vara skadad, i området mellan Tysslingen och Latorp. Länsstyrelsen har sagt nej till en ansökan som boende i området skickat in.

Enligt ansökan misstänks vargen bara ha tre ben och halta sig fram. Två gånger har också vargattacker inträffat på tamboskap i området, mellan maj till september. Men enligt länsstyrelsen är det oklart om det är samma varg.

Enligt länsstyrelsen finns det andra lösningar än skyddsjakt. 
Det här rapporterar Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser