Ingen registrering av lodjursjägare

Naturvårdsverket har beslutat sig för att upphäva kravet på registrering av lodjursjägare.

I morgon börjar jakten på lodjur i vissa län. Innan jakten fanns det krav på att de jägare som vill delta vid jakten först måste registrera sig hos Naturvårdsverket.På grund av tekniska problem har man inte kunnat registrera alla som anmält sig som lodjursjägare. Registreringar som är gjorda både via telefon och Internet har delvis försvunnit. Därför har Naturvårdsverket idag beslutat att upphäva kravet på registrering av lodjursjägare.Informationen finns även att läsa på: http://www.naturvardsverket.se/

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser