Ingen rådjursjakt vid kyrkan

Knäred (JJ) Rådjuren som vandaliserar kyrkogården på Höks Pastorat kan fortsätta att leva i lugn och ro efter att länsstyrelsen sagt nej till pastoratets ansökan om skyddsjakt.

Rådjuren betar blommor på gravar och begravningsblommor, men länsstyrelsen anser att skyddsjakten bara skulle behöva upprepas varje år om man använder den som enda skadeförebyggande åtgärd.

Eventuell avskjutning får ske på ordinarie jakttid för rådjur, skriver Laholms Tidning.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser