Ingen översyn av habitatdirektiv i sikte

Bryssel (JJ) EU-kommissionen har beslutat att det inte kommer göras några förändringar i art och habitatdirektivet som skulle kunna ge enskilda medlemsländer mer makt till egna beslut kring åtgärder av hotade arter.

Det blir inga förändringsförslag från EU-kommissionen om art- och habitatdirektivet. Det beslutade kommissionen i dag, uppger ATL.

Kommissionen låter meddela att direktiven förblir relevanta och ändamålsenliga.

Enligt kommissionen är det inte direktivet det är fel på. Det är tillämpningen av lagarna som måste bli bättre. Nu ska en handlingsplan tas fram för att stärka genomförandet av art- och habitatdirektiven.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser