Ingen nåd för vargskytt

Regeringen har just avslagit Stig Engdahls nådeansökan. Den första mars ska han börja att avtjäna sitt straff på sex månder sedan han skjutit en varg intill sin fårhage.

Massiva protester mot fängelsedomen har gjorts från ett flertal organisationer och privatpersoner, samt flera politiker. Men det hjälpte inte när regeringens nådeenhet idag avslog Endahls nådeansökan.
Enligt regeringens åsikt fanns det ingen anledning att göra avsteg från hovrättens dom.
Engdahl sköt vargen 130 meter från sin fårhage i maj 2003. Vargen var enligt lantbrukaren på väg mot hans får och hade tidigare rivit ihjäl ett tiotal av dem.
Tingsrätten friade mannen, medan hovrätten ansåg att han var skyldig och dömde ut fängelsestraffet för grovt jaktbrott. Högsta domstolen beviljade inte prövningstillstånd.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser