Ingen lodjursjakt på Åland

ÅLAND(JJ). Det får inte fällas något lodjur på Åland. Detta står klart sedan landskapsregeringen avslagit en anhållan från en jägare i Lemland om att få skjuta ett lodjur.

Orsaken är att landskapsregeringen menar att det inte finns någon jaktbar lodjurstam på Åland. Och naturvårdsintendent Jörgen Eriksson uppger för Ålands Radio/TV att det inte finns några uppgifter att något lodjur skulle orsakat skador. 

De få lodjuren i landskapet är fridlysta. I vintras gjordes en inventering och då kunde man konstatera att det bara fanns ett lodjur på fasta Åland, samt fyra i skärgården.
Det här rapporterar Ålands Radio/TV.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser