Ingen lodjursjakt på Åland

ÅLAND(JJ). Det får inte fällas något lodjur på Åland. Detta står klart sedan landskapsregeringen avslagit en anhållan från en jägare i Lemland om att få skjuta ett lodjur.

Orsaken är att landskapsregeringen menar att det inte finns någon jaktbar lodjurstam på Åland. Och naturvårdsintendent Jörgen Eriksson uppger för Ålands Radio/TV att det inte finns några uppgifter att något lodjur skulle orsakat skador. 

De få lodjuren i landskapet är fridlysta. I vintras gjordes en inventering och då kunde man konstatera att det bara fanns ett lodjur på fasta Åland, samt fyra i skärgården.
Det här rapporterar Ålands Radio/TV.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser