Ingen försäljning av jakttillstånd på nätet

Jämtland(JJ) Sajten Nature IT öppnas inte för försäljning av jakttillstånd. Det har länsstyrelsen tagit beslut om eftersom leverantören inte kan garantera att den fungerar fullt ut.

Tanken var att jakttillstånd skulle säljas via jakten för småviltsjakt, i Mittådalen och Handölsdalen. Sidan kraschade när den öppnades förra veckan och leverantören har försökt att åtgärda problemen.

I går tisdag skulle sidan ha öppnat men leverantören kan inte garantera att det inte blir någon ny krasch. Det är oklart hur bokningen av jakten i dessa områden nu ska skötas.
Det här rapporterar SVT Jämtlandsnytt.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser