Ingen förändring för ripjägarna

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), säger till Sveriges Radio Oddasat att det inte kommer bli någon förändring i regelverket för fjälljakten som påverkar årets jaktstart.

Sedan 2007 har jägare kämpat för att ändra tillbaka reglerna kring småviltsjakten på statens marker. Tidigare i år flaggade också Regeringen för att en ändring ska komma till stånd.

Förslaget som ligger framtaget påminner om de gamla regelverket men Sven-Erik Bucht säger att man måste ta hänsyn till EU-regler.

– Jag lyfte denna fråga som statsråd redan första veckan jag tillträdde i regeringskansliet. Jag hoppas vi ska komma till skott inom en snar framtid, säger han till Oddasat.

Någon förändring som påverkar årets ripjaktssäsong är dock inte trolig. Först nästa år lär det nya regelverket vara på plats.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser