Ingen förändring för ripjägarna

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), säger till Sveriges Radio Oddasat att det inte kommer bli någon förändring i regelverket för fjälljakten som påverkar årets jaktstart.

Sedan 2007 har jägare kämpat för att ändra tillbaka reglerna kring småviltsjakten på statens marker. Tidigare i år flaggade också Regeringen för att en ändring ska komma till stånd.

Förslaget som ligger framtaget påminner om de gamla regelverket men Sven-Erik Bucht säger att man måste ta hänsyn till EU-regler.

– Jag lyfte denna fråga som statsråd redan första veckan jag tillträdde i regeringskansliet. Jag hoppas vi ska komma till skott inom en snar framtid, säger han till Oddasat.

Någon förändring som påverkar årets ripjaktssäsong är dock inte trolig. Först nästa år lär det nya regelverket vara på plats.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser