Ingen ersättning för vargskrämda och drunknade kor

Hedemora (JJ) Tre kor drunknade när de skrämdes ner i en å av en varg som var inne i hagen, men någon ersättning för djuren betalas inte ut. Anmälan till länsstyrelsen kom inte in i tid och djuren besiktigades aldrig.

Det var i februari som en varg tog sig in i hagen till en nötbesättning utanför Hedemora. Tre nötkreatur skrämdes och flydde ut i en å. Som en följd drunknade djuren.

Någon anmälan skedde dock inte direkt till länsstyrelsen som därför inte kunde genomföra någon besiktning. Först i april tog myndigheten emot en ansökan om ersättning för djuren.

En besiktningsman på Länsstyrelsen berättar för Jaktjournalen att han varit på gården vid senare tillfällen under vårvintern och konstaterat att varg befunnit sig i hagen vid upprepade tillfällen. Han säger också att om bara en anmälan kommit in hade han kunnat genomföra en besiktning samma dag.

 

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser