Ingen älgexport till Thailand

JÄTMLAND(JJ). Det kommer inte att bli någon älgexport från Jämtland till Thailand. Orsaken är protester från föreningen Djurvänner i Jämtland. Meningen var att älgarna skulle vara en gåva från det svenska kungahuset till det thailändska kungahuset.

Sune Häggmark är ägare till älgparken Moosgarden och han har stoppat planerna på älgexport, detta efter att föreningen protesterat mot planerna genom att skicka ett brev till både jordbruksministern och kungen.
– Det här tar för mycket tid och energi, säger Sune Häggmark till Sveriges Radio P4 Jämtland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser