Inge Östlund, C, i Rättvik uppmanar till deltagande i vargjakten

RÄTTVIK(JJ). Kommunpolitikern Inge Östlund, C, i Rättvik vill inte se någon bojkott av vargjakten. Han uppmanar istället jägarna att delta i jakten.

Östlund, som själv är jägare, förstår besvikelsen över tilldelningen i den kommande jakten och han tycker att tilldelningen borde legat på cirka 20 vargar i Dalarna. Men han varnar för att en bojkott riskerar att slå tillbaka mot jägarna.

I morgon är det ett möte i Rättvik där vargjakten ska diskuteras. Och Östlund hoppas att jägarna då ska besluta sig för att delta i jakten.
– Sedan när den lokala viltvårdsorganisationen är med och bestämmer hur stor avskjutningen från och med nästa jakt blir, kommer det säkert att bli bättre. Den här gången är det Naturvårdsverket som bestämt och tjänstemännen där är mer intresserade av södra länken i Stockholm än vargar, säger Inge Östlund till Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser