Inge Östlund, C, i Rättvik uppmanar till deltagande i vargjakten

RÄTTVIK(JJ). Kommunpolitikern Inge Östlund, C, i Rättvik vill inte se någon bojkott av vargjakten. Han uppmanar istället jägarna att delta i jakten.

Östlund, som själv är jägare, förstår besvikelsen över tilldelningen i den kommande jakten och han tycker att tilldelningen borde legat på cirka 20 vargar i Dalarna. Men han varnar för att en bojkott riskerar att slå tillbaka mot jägarna.

I morgon är det ett möte i Rättvik där vargjakten ska diskuteras. Och Östlund hoppas att jägarna då ska besluta sig för att delta i jakten.
– Sedan när den lokala viltvårdsorganisationen är med och bestämmer hur stor avskjutningen från och med nästa jakt blir, kommer det säkert att bli bättre. Den här gången är det Naturvårdsverket som bestämt och tjänstemännen där är mer intresserade av södra länken i Stockholm än vargar, säger Inge Östlund till Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser