Inga utbildningsförändringar än

Stockholm (JJ) Det pågår just nu ett arbete med gymnasieutredningen. Företrädare för jaktutbildningar oroar sig över framtiden. Nu svarar Anna Ekeström (S) från utbildningsdepartementet på en fråga om Naturbruksprogrammets framtid.

Eftersom oron är stor om naturturism – där jakt och viltvårdsdelen ligger, ska plockas bort ur examensmålen ställdes frågan om Naturbruksprogrammets utveckling kommer behandlas inom ramen för arbetet med Gymnasieutredningen till statsrådet Anna Ekeström.

Statsrådet svarar att det inte kommer genomföras några förändringar inom naturbruksprogrammet förrän remissbehandlingen av Gymnasieutredningens slutbetänkande är avslutat.

– Naturturismsektorn utvecklas ständigt och t.ex. ekoturism är en viktig och växande näring. Det är viktigt att arbets­marknads­behovet på detta område i framtiden kan mötas, skriver Anna Ekeström.

Skolverket har redan behandlat sin syn på Naturbruksprogrammet men statsrådets svar ger hopp om att regeringen kommer beakta remissvar som kan ha annan mening.

Remisstiden går ut den första mars. Därefter kommer departementet gå igenom svaren. En proposition planeras läggas fram i september.

 

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser