Inga utbildningsförändringar än

Stockholm (JJ) Det pågår just nu ett arbete med gymnasieutredningen. Företrädare för jaktutbildningar oroar sig över framtiden. Nu svarar Anna Ekeström (S) från utbildningsdepartementet på en fråga om Naturbruksprogrammets framtid.

Eftersom oron är stor om naturturism – där jakt och viltvårdsdelen ligger, ska plockas bort ur examensmålen ställdes frågan om Naturbruksprogrammets utveckling kommer behandlas inom ramen för arbetet med Gymnasieutredningen till statsrådet Anna Ekeström.

Statsrådet svarar att det inte kommer genomföras några förändringar inom naturbruksprogrammet förrän remissbehandlingen av Gymnasieutredningens slutbetänkande är avslutat.

– Naturturismsektorn utvecklas ständigt och t.ex. ekoturism är en viktig och växande näring. Det är viktigt att arbets­marknads­behovet på detta område i framtiden kan mötas, skriver Anna Ekeström.

Skolverket har redan behandlat sin syn på Naturbruksprogrammet men statsrådets svar ger hopp om att regeringen kommer beakta remissvar som kan ha annan mening.

Remisstiden går ut den första mars. Därefter kommer departementet gå igenom svaren. En proposition planeras läggas fram i september.

 

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser