Inga utbildningsförändringar än

Stockholm (JJ) Det pågår just nu ett arbete med gymnasieutredningen. Företrädare för jaktutbildningar oroar sig över framtiden. Nu svarar Anna Ekeström (S) från utbildningsdepartementet på en fråga om Naturbruksprogrammets framtid.

Eftersom oron är stor om naturturism – där jakt och viltvårdsdelen ligger, ska plockas bort ur examensmålen ställdes frågan om Naturbruksprogrammets utveckling kommer behandlas inom ramen för arbetet med Gymnasieutredningen till statsrådet Anna Ekeström.

Statsrådet svarar att det inte kommer genomföras några förändringar inom naturbruksprogrammet förrän remissbehandlingen av Gymnasieutredningens slutbetänkande är avslutat.

– Naturturismsektorn utvecklas ständigt och t.ex. ekoturism är en viktig och växande näring. Det är viktigt att arbets­marknads­behovet på detta område i framtiden kan mötas, skriver Anna Ekeström.

Skolverket har redan behandlat sin syn på Naturbruksprogrammet men statsrådets svar ger hopp om att regeringen kommer beakta remissvar som kan ha annan mening.

Remisstiden går ut den första mars. Därefter kommer departementet gå igenom svaren. En proposition planeras läggas fram i september.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser