Inga pengar för att stoppa upp varg

ÖSTERGÖTLAND(JJ). Länsstyrelsen i Östergötlands län får inga pengar för att stoppa upp en varg som dödats i länet - det står klart sedan Naturvårdsverket sagt nej till att ge bidrag för detta.

Naturvårdsverket motiverar sitt beslut med att projektet inte har relevans för de kriterier som gäller i år eller för de områden som prioriteras. 

Totalt har Naturvårdsverket fördelat 6,5 miljoner statliga kronor till information om rovdjur. 
Det här rapporterar Sveriges Radio Ekot.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser