Inga mer vapen på Posten

STOCKHOLM (JJ). Sedan årsskiftet är det stopp för att skicka vapen per post. Men många organisationer är kritiska till Postens beslut.

Privatpersoner har tidigare kunnat skicka vapen med posten, under förutsättning att vapnet har delats upp och lagts i två olika paket. Men Posten har alltså tagit beslutet att förbjuda sådana försändelser. 

Postens argument för beslutet är att det kan vara en säkerhetsrisk då två sådana paket exempelvis kan bli liggande på samma hylla innan mottagaren hämtar paketen. 
De nya reglerna kan också skapa problem för vapenhandlare och vapensmeder.

Polisen ser positivt på beslutet. Men Svenska Jägareförbundet, Svenska Sportskytteförbundet och Sveriges Vapenhandlare är kritiska.
Nu granskar Post- och telestyrelsen (PTS) Postens beslut.

1 kommentar

  • idioti
    tror dom att vapendelarna ska para ihop sig själva och börja skjuta inne på posten!? dårar…

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser