Information och debatt om varg i Arboga

ARBOGA(JJ). Det kom många åhörarae till informations- och debattmötet om varg i Arboga i går kväll. Anledningen till att mötet anordnades var att det är många personer som sett varg i området under den senaste tiden.

På plats fanns både organisationer och myndigheter som informerade om vargetableringen i området. 
Under mötet framkom blandade åsikter om vargen. 

Något som oroar flera djurägare är att rovdjursdelegationen i Västmanland gett grönt ljus för att plantera vargvalpar i reviren. 
Cecilia Röhfors Brundin bedriver en verksamhet där hon tar emot gäseter som vill bo på en lantgård. På gården finns bland annat får och islandshästar. 
– Vår verksamhet riskerar att slås sönder. Vill nu myndigheterna hålla på med sin vargetablering så får de också stå för kostnaderna. Som det är nu är det vi som får ta kostnaderna för att ha våra djur bakom trygga stängsel och det borde i så fall myndigheterna göra, säger Brundin till SVT Västmanlandsnytt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser