Inavel ger små vargkullar

Grimsö (JJ) Svenska och norska vargforskare har i en studie visat att de skandinaviska vargarna får fyra valpar per kull mot normalt sex.

Forskningen visar att de färre antalet valpar beror på inaveln i vargstammen. Forskarnas slutsats är att om inte vargarna tillförs nytt blod kommer stammen att dö ut. Forskningsresultaten redovisas i den brittiska vetenskapliga tidskriften Biology Letters.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser