Import av vargar?

Östersund (JJ) Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist kan tänka sig import av utländska vargar för att förbättra den svenska vargstammen.

Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist uttalade sig i radioprogrammet Direkt i Radio Jämtland och berättade att regeringens rovdjursutredare undersöker frågan om import och utsättning av vargar. Ministern kunde även tänka sig att sänka miniminivån för antalet vargar som ska finnas i landet om man kan förebygga en hotande inavel i vargstammen. Det kan enligt ministern undvikas genom invandring av varg eller att man sätter ut vargar som inte är släkt med de svenska djuren.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser