Imorgon meddelas vargjaktsdom

Karlstad (JJ) Förvaltningsrätten i Karlstad meddelar på sin hemsida att domen om licensjakt på varg i Värmland och Örebro län meddelas i morgon.

Rättprocesserna kring licensjakten på varg har varit minst sagt utdragna och på måndag går ordinariejakttid ut.

Nu meddelar Förvaltningsrätten i Karlstad på sin hemsida att dom i mål gällande licensjakt efter varg i Värmlands och Örebro län 2016 kommer imorgon  kl. 14.00.

I samband med detta publicerar domstolen ett pressmeddelande, där domen sammanfattas. Domen i målet kommer att finnas tillgänglig i pressmeddelandet länkad som en PDF-fil, skriver de på sin hemsida.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser