Ilsken tjäder anföll Ola

Under älgjakten i skogarna kring Kråketorp blev Ola Pettersson anfallen av en tjäder som försökte hacka mot hans ögon. - Jag ryser fortfarande när jag tänker på det, säger Ola till Kinda-Posten.

Han var ute på en vanlig älgjakt i Virserumstrakten. Men föga anade han vilket drama som skulle komma att utspela sig.
– Jag stod ensam på ett pass utmed en skogsväg när jag fick ögonen på en stor tjäder, berättar Ola Petersson.

Dramat som sedan utspelade sig finns dessutom på film i hans mobiltelefon.
– Jag tog upp den för att inledningsvis ta några bilder av tjädern där den satt på en sten en bit ifrån mig. När den kom allt närmare övergick jag till att filma istället.

Men det visade sig att tjädern ville komma ännu närmare och när den bara var någon meter ifrån honom så bestämde han sig för att resa sig upp.
– Men då gick den till anfall. Den flög rätt upp i ansiktet på mig och började hacka med sin grova näbb mot ögonen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser