Ilsken älg sparkade sönder bil

SKÅNE (JJ). Med en hårsmån lyckades bilföraren undvika en kollision med älgen. Men älgen ilsknade till och sparkade sönder delar av bilens front innan den försvann in i skogen.

Dramat utspelade sig på tisdagsmorgonen på väg 121, strax söder om Hökön utanför Osby. Bilföraren klarade sig utan fysiska skador, men blev troligen något förskräckt av älgens beteende. Och spoilern fram på bilen blev söndersparkad.
Det här uppger Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser