Ilsken älg i Åmål lever farligt

ÅMÅL(JJ). Polisen i Åmål föreslår att man ska ta ett allvarligt samtal med en aggressiv älg i Åmål. Detta sedan uppgifter gör gällande att älgen varit framfusig mot flera personer. - Det är ju illa om han ger sig på personer, men jag är inte säker att det är så. Vi kan ju inte avliva älgar hur som haver, säger Gunnel Leonardsson, inre befäl vid Åmålspolisen, till Göteborgs-Posten.

Hon föreslår ett allvarligt samtal med älgen och framhåller att det är vanligt att fjolårskalvar går in i trädgårdar och käkar äpplen under den här tiden.

Men även om Gunnel föreslår kommunikation så är det ett faktum att Åmålspolisen redan i onsdags fattade ett beslut om avlivning av älgen. Kommunjägaren har skickats ut för att bedöma djuret.
Hur historien slutar återstår att se.
Det här rapporterar Göteborgs-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser