Ilsken älg i Åmål lever farligt

ÅMÅL(JJ). Polisen i Åmål föreslår att man ska ta ett allvarligt samtal med en aggressiv älg i Åmål. Detta sedan uppgifter gör gällande att älgen varit framfusig mot flera personer. - Det är ju illa om han ger sig på personer, men jag är inte säker att det är så. Vi kan ju inte avliva älgar hur som haver, säger Gunnel Leonardsson, inre befäl vid Åmålspolisen, till Göteborgs-Posten.

Hon föreslår ett allvarligt samtal med älgen och framhåller att det är vanligt att fjolårskalvar går in i trädgårdar och käkar äpplen under den här tiden.

Men även om Gunnel föreslår kommunikation så är det ett faktum att Åmålspolisen redan i onsdags fattade ett beslut om avlivning av älgen. Kommunjägaren har skickats ut för att bedöma djuret.
Hur historien slutar återstår att se.
Det här rapporterar Göteborgs-Posten.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser