Illegal järvjakt i Hotagen

Hotagen (JJ) En brutal jakt efter järv har avslöjats i Hotagens naturreservat i Jämtland.

Minst fyra personer har deltagit i jakten. De har drivit och hetsat järven med skoter. Vid två tillfällen har man skjutit och skadat järven.
Slutligen har skoterförarna kört ikapp och över järven. Kammaråklagare Christer B Jarlås skriver i ett pressmeddelande att syftet med jakten verkar ha varit att plåga järven så mycket som möjligt eller så har de som utfört jakten varit oskickliga och inte förmått jaga på annat sätt.
Direkt polisen fick vetskap om händelsen ryckte man ut med helikopter för att säkra spår. Skoterförarna har i efterhand försökt köra över och förstöra spår som visade hur järven försökt undkomma sina förföljare. Polisen betecknar jaktbrottet som grovt

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser