IF beklagar sorgen i kommentar på Facebook

Karlskrona (JJ) Försäkringsbolaget IF ger nu ytterligare kommentarer kring fallet med Anton Nilssons trafikdödade gonczy polski. En försäkringstjänsteman krävde att hunden skulle grävas upp två veckor efter att den begravts. "Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav", skriver IF i en kommentar på Facebook.

IF ber nu om ursäkt för fallet med Anton Nilsson och hans trafikdödade jakthund Steffe. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade i fredags om Anton Nilssons jakthund, som under vildsvinsdrev sprang ut framför en bil och blev ihjälkörd.

Jaktlaget bevittnade händelsen över jaktradioapparaterna och två eftersöksjägare på annat uppdrag hjälpte Anton att lasta in den döda hunden i bilen. Läs artikeln här

Goncsy polskin Steffe blev tre år och Anton och hans familj begravde honom på gården vid en liten ceremoni.

Mötet med försäkringsbolaget blev chockartat för Anton.

– Handläggaren påstod att jag och bilföraren kände varandra, att olyckan skulle ha varit arrangerad, men jag har aldrig sett människan förut. De krävde att jag skulle gräva upp Steffe och köra honom till en veterinär för undersökning, berättade Anton i Jaktjournalens webbupplaga i fredags.

”Ny på jobbet”

Beslutet ändrades dock av chefer hos IF.

– Det var när jag nämnde att jag kontaktat bland annat en journalist som det vände, säger Anton.

Skadechefen för djurförsäkringar hos IF, Maria Hohenthal, ville inte kommentera det enskilda ärendet i fredags.

På måndagen gick dock bolagets företrädare in på Jaktjournalens Facebooksida och lämnade följande kommentar:

”If Skadeförsäkring Hej. Det här fallet bygger på ett misstag från vår sida och berodde på att handläggaren var ny på jobbet. Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav och ärendet klarades upp innan artikeln skrevs. Vi kan bara be om ursäkt för det som hänt och beklagar sorgen.”

Historien väckte intresse även på dagstidningsredaktioner.

– Aftonbladet och två lokaltidningar har hört av sig, men jag låter det vara som det är nu, säger Anton Nilsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser