IF beklagar sorgen i kommentar på Facebook

Karlskrona (JJ) Försäkringsbolaget IF ger nu ytterligare kommentarer kring fallet med Anton Nilssons trafikdödade gonczy polski. En försäkringstjänsteman krävde att hunden skulle grävas upp två veckor efter att den begravts. "Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav", skriver IF i en kommentar på Facebook.

IF ber nu om ursäkt för fallet med Anton Nilsson och hans trafikdödade jakthund Steffe. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade i fredags om Anton Nilssons jakthund, som under vildsvinsdrev sprang ut framför en bil och blev ihjälkörd.

Jaktlaget bevittnade händelsen över jaktradioapparaterna och två eftersöksjägare på annat uppdrag hjälpte Anton att lasta in den döda hunden i bilen. Läs artikeln här

Goncsy polskin Steffe blev tre år och Anton och hans familj begravde honom på gården vid en liten ceremoni.

Mötet med försäkringsbolaget blev chockartat för Anton.

– Handläggaren påstod att jag och bilföraren kände varandra, att olyckan skulle ha varit arrangerad, men jag har aldrig sett människan förut. De krävde att jag skulle gräva upp Steffe och köra honom till en veterinär för undersökning, berättade Anton i Jaktjournalens webbupplaga i fredags.

”Ny på jobbet”

Beslutet ändrades dock av chefer hos IF.

– Det var när jag nämnde att jag kontaktat bland annat en journalist som det vände, säger Anton.

Skadechefen för djurförsäkringar hos IF, Maria Hohenthal, ville inte kommentera det enskilda ärendet i fredags.

På måndagen gick dock bolagets företrädare in på Jaktjournalens Facebooksida och lämnade följande kommentar:

”If Skadeförsäkring Hej. Det här fallet bygger på ett misstag från vår sida och berodde på att handläggaren var ny på jobbet. Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav och ärendet klarades upp innan artikeln skrevs. Vi kan bara be om ursäkt för det som hänt och beklagar sorgen.”

Historien väckte intresse även på dagstidningsredaktioner.

– Aftonbladet och två lokaltidningar har hört av sig, men jag låter det vara som det är nu, säger Anton Nilsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser