I dag startar nationell viltolyckskampanj

I dag startar en nationell viltolyckskampanj och den pågår fram till den 3 oktober. Syftet med viltolycksveckan är att sprida information och minska antalet svåra viltolyckor.

Statistiken visar att antalet viltolyckor ligger på en konstant hög nivå. Nationella Viltolycksrådets mål är att denna typ av olyckor ska bli färre och att inga människor ska dödas eller skadas allvarligt, samt att minska djurs lidande.

Nationella Viltolycksrådet vill att bilisterna ska bli mer medvetna och uppmärksamma på de  de vägsträckor som är drabbade av många viltolyckor.
Under årets kampanj kommer därför de fem farligaste vägsträckorna, när det gäller viltolyckor, för varje län att uppmärksammas. Dessa vägsträckor märks upp med kampanjskyltar.  

Både myndigheter och organisationer arbetar tillsammans i Nationella Viltolyckrådet och det gör att informationkampanjen blir effektiv. 
Viltolyckorna är mycket dyra för samhället – bara älgolyckorna beräknas kosta över en miljard kronor varje år.

Källa: www.viltolycka.se

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser