I dag startar nationell viltolyckskampanj

I dag startar en nationell viltolyckskampanj och den pågår fram till den 3 oktober. Syftet med viltolycksveckan är att sprida information och minska antalet svåra viltolyckor.

Statistiken visar att antalet viltolyckor ligger på en konstant hög nivå. Nationella Viltolycksrådets mål är att denna typ av olyckor ska bli färre och att inga människor ska dödas eller skadas allvarligt, samt att minska djurs lidande.

Nationella Viltolycksrådet vill att bilisterna ska bli mer medvetna och uppmärksamma på de  de vägsträckor som är drabbade av många viltolyckor.
Under årets kampanj kommer därför de fem farligaste vägsträckorna, när det gäller viltolyckor, för varje län att uppmärksammas. Dessa vägsträckor märks upp med kampanjskyltar.  

Både myndigheter och organisationer arbetar tillsammans i Nationella Viltolyckrådet och det gör att informationkampanjen blir effektiv. 
Viltolyckorna är mycket dyra för samhället – bara älgolyckorna beräknas kosta över en miljard kronor varje år.

Källa: www.viltolycka.se

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser